Followers

Sunday, 29 January 2012

Serius+Sweet nya lelaki tu



#Awak,kalau seorang lelaki tu serius dengan awak,dia akan cuba perbaiki diri dia untuk jadi terbaik untuk awak.Dia akan berusaha terlebih dahulu jadi yang terbaik untuk mak ayah dia sebelum jadi yang terbaik untuk awak..Contohnya,dari tak solat dia akan try untuk jaga solat dia,dari berperangai nakal,dia akan berubah untuk nampak tak nakal dimata awak.Dari suka mengayat perempuan,dia akan mengayat awak sorang je.Dari seorang yang tak minat belajar,dia mulai ada semangat belaja demi untuk hidup senang di masa depan…sume nya demi awak.Tengok dia begitu serius dengan awak.

#Awak,kalau seorang lelaki tu serius dengan awak,dia tak kan ajar awak bersosial,dia tak kan ajak awak keluar berkepit atas motor.Kalau dia serius dengan awak patutnya dia tahu hukum..or maybe dia tak pernah pergi sekolah agama kot.So,dia tak tahu kalau naik motor tu posisi lelaki dan perempuan terlalu rapat antara satu sama lain so hukumnya haram..yang si perempuan pula wah bestnya peluk pakwe…Yang si lelaki pula perghhh bestnya dipeluk awek…yang org ketiga pulak cakap yess!!! Mission complete…tapi ada juga alasan akan cakap macam ni:Boleh ape tak rapatkan badan..just jarakkan badan,tapi kalau dah si lelaki bawak motor laju,of course si perempuan akan pegang pinggang lelaki tu gak..ye tak?sebab perempuan takut kalau lelaki bawa motor laju-laju rite?semakin takut perempuan tu dengan kelajuan,semakin erat pinggang lelaki tu dipeluk seolah-olah peluk bantal peluk di malam hari..(ok ini hipotesis aku je,sebab aku takut kelajuan)

#Awak,kalau seorang lelaki tu serius dengan awak,dia akan selalu nasihat awak..macam2 lah dia akan nasihat awak.Contohnya dia akan membebel dekat awak pasal aurat,pasal perangai awak,solat awak. Kalau dia tnya awak dah solat belum?bukan bermakna dia nak tunjuk alim depan awak..tapi dia nak awak dan dia sama-sama berusaha untuk jaga solat..nampak tak keseriusan dia dengan awak?Eleh nak tunjuk alim depan aku la tu subuh2 dah hantar mesej tnya dah solat subuh belum?(ok,ini memang betul aku pernah rasa macam ni).Dia bukan nak tunjuk alim sebenarnya,tapi nak sama2 berubah untuk kebaikan dan tak nak dua-dua sama-sama lalai.Awak,kenapa awak pakai tudung macam minah tudung?boleh tolong jahit tak?giler ape tudung bawal dia suh aku jahit nampak ala-ala ustazah gitu..hoho maknanya dia nak kita jaga aurat..bukan senang lelaki nak tegur,tapi bagi teguran mesti dengan berhikmah ye.. Ini adalah kerana dia tak nak awak dan dia masuk neraka kalau dah jadi suami awak nanti.

#Awak,kalau seorang lelaki tu serius dengan awak,dia akan cuba contol diri dia..cuba control nafsu dia.Dia control perasaan rindu dia dengan tak mesej awak dan call awak 24 jam,dia tak chatting dengan awak 24 jam,dia tak skype dengan awak 24 jam.Dan yang paling penting dia tak kongkong awak.Sebab dia trust awak,so awak pun kna trust dia.Dia akan try untuk jadi lelaki yang didambakan oleh awak,dan dia akan faham konsep I love u dalam hati awak tu.Dia tak nak rapat serapatnya dengan awak sebelum kahwin dengan awak.Dia tak kan sewenang-wenang nya sentuh tubuh awak.Dia akan jaga kehormatan awak sebagai seorang perempuan.Dia akan janji nak jadi bapa yang terbaik untuk anak-anak awak dengan memberi contoh yang terbaik di masa sekarang.Dan dalam setiap doa nya adalah kebahagian awak dan semoga awak dan dia memang berjodoh.Kalau tak,dia terima dengan redha.Serius dan sweet kan lelaki tu awak???

p/s:Setakat ini sahaja.Kalau ada salah,mohon diberitahu secara berhikmah.^^ 
p/s:Awak dan Dia tak ada kena mengena dengan sesiapa.^^ 










14 comments:

fara uya said...

Ye. sweet kalau laki 2 b'kelakuan cam 2 tp skrg ssh nk jumpa laki cam 2

pha is said...

jangan putus harapan... insyaAllah, lelaki itu masih ada.. mungkin cuma susah nk jumpa.. hehhe

Yana Libra said...

susah untuk jumpa sifat tu dalam seorang lelaki~

ShahminNordin said...

huhux..kalau idamkan lelaki yg cukup sifat mcm nie mungkin susah...tp kalau ade skit je pown sifat2 nie spatutnya pompaun dah bersyukur byk2.. ^_^ drpda xda langsung..kan

Syuhada Nasya said...

kita da folo sisni :)

Nafisah Ruslan said...

agak susah nak cari laki macam ni sekrang.. hu2.
kalau siapa dapat jumpa tu memang sangat bertuah :)

^_^ Zaza Nur Iman said...

yes..stju dgn pdapat semua..susah nak dpt yg mcm tu

Aqilah Khairri said...

Hai aqilah follow sini.
Cuba semak tau :)

Sudi-lah follow aqilah balik tau

> http://aqilahberbicara.blogspot.com

Eena Arrina said...

macam betul aja.apapun thanks for the info. doakan kita semua bahagia yer :) btw,folow sini. sungguh comeyl sekali.

FH said...

Agree dgn entry ni :) (Y)

cik ruru said...

assalamualaikum ..^^
thanx 4 the info ..
alhamdulillah coz ciri2 kat entri ni ada kat tunang saya..

Sam Banjamin said...

ke arah menjadi lelaki yg sweet...

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/soledad.html

jemput singgah...

Errah said...

untung nye jika semua macam tu..

Manja said...

http://notamanjaku.blogspot.com/2012/03/mini-giveaway-by-manja-im-limited_20.html

salam semua. MANJA ada buat MINI GIVEAWAY. ada 31 hadiah untuk di menangi. syarat yang simple. MALAH BOLEH PILIH HADIAH YANG MANA yang korang nak. tak percaya? jom terjah :) harap korang support