Followers

Sunday, 11 December 2011

Perempuan diam bahaya

When a woman is silent, she's either over thinking, tired of waiting,burst,crying inside and need attention.


OVER THINKING
Lelaki jangan biar perempuan terlampau fikir sangat..tak kira la perempuan tu awek ko ke tak..Nak tahu kenapa?sebab perempuan memang tak kan puas hati kalau ko blar macam tu je..gurls akan create assumption yang bukan2..yang paling teruk gurls tu akan buat macam2 wrong assumption pasal ko..ini fakta bukan tipu..tak caya tanya gurls..tak pun senang cite tanya aku..hahaha..Maybe bukan sume perempuan la macam ni..

TIRED OF WAITING
Ko tahu nape perempuan tu penat nak tunggu?perempuan tu penat nak tunggu bila la temberang ko tu nak pecah..perempuan tu penat sorok pasal hubungan dengan ko yang ko ngn die slalu mesej2,selalu chat kat laman sosial smpai tak ingat dunia..perempuan tu penat dengar story kaki mengayat ko tu..semua perempuan kat dalam kelas ko nak ayat..tak pun satu sekolah ko nak ayat tak pun satu universiti tu pun ko nak ayat..tak pun satu malaya ko nak ayat..lelaki jenis ape la ko ni..konon pahlawan wanita la tu..ada ke patut nak mesej seluruh perempuan kat dunia ni?hahaha

BURST
Perempuan tu burst apabila dia rasa ko ni playboy dan dah tak boleh nk control rasa marah dah..ko bukan sungguh-sungguh pun..kalau ko sungguh-sungguh ngn perempuan tu,takdanya ko nak ayat perempaun satu malaya ni kan?kalau pun ko nak ayat jgn ayat classmate ko la sebab nnti penipuan ko sedikit sebnyak akan terbongkar..kan dah parah kan bila perempuan tu burst?bila perempuan tu marah,baru la ko nmpak ayat makian keluar kan?bukan ayat pujian kan?bila perempuan tak tahan,die nangis depan ko kan?die tak sengaja pun nangis depan ko tahu tak?

CRYING INSIDE
Ko nmpak perempuan tu okey dengan ko..maybe die dah maafkan ko,tak pun perempuan tu tengah try nak maafkan ko,try lupakan mimpi ngeri..ko tahu,dalam proses nak maafkan ko sedikit sebnyak hati die akan terluka..ko pernah tahu?ko tak pernah tahu sebab ko sibuk mengayat,ko sibuk nak berubah...ko try nak kembalikan suasana balik..perempuan tu tahu ko nak kembalikan keadaan dengan perangai ko konon-konon nak tarik perhatian perempuan tu.Sebenarnya ko tak da topik nak cakap ngn perempuan tu..ko takut nak cakap ngn die sebab die garang macam harimau tak pun takut awek ko marah..sebenarnya perempuan tu pun tak ada topik nak cakap ngan ko gak..ini fakta tak tipu..Tak caya tanya aku..jangan salahkan kalau perempuan tu dingin je ngan ko..perempun tu serba salah gak ngn ko..tapi ko pernah tak rasa serba salah sedikit pun kat perempuan tu?

ATTENTION
Bila perempuan tu dah penat melalui fasa-fasa kritikal tu,of coz die akan cari someone,or someone akan datang dekat die,sebab line dah clear lama die tunggu perempuan tu tapi senang2 je ko dapat..last-last ko pun kaki mainkan perempuan dalam diam..ko nak tahu kenapa perempuan nak attention?Itu lumrah beb..Dengan ada nya perhatian,sedikit sebanyak ini akan kembalikan dirinya normal seperti dulu..normal sebelum die knal ko dan normal sebelum die knal first love die...Alamak,perempuan tu tak nak attention yang berlebihan la..(!_!)..

p/s:Sampaikan orang cakap orang pendiam ni bahaya..kah kah kah.Once die,mengamuk,kelu lidah ko kan?Diam perempuan tu ada makna yang tersembunyi.Bila pendam,pas2 burst hancur la dunia ni.



13 comments:

ryzna sha said...

sy suke baca entry nie . Sgt2 memahami jiwa perempuan2 , gadis2 dan wanita2 . Haha

Husna said...

Sukaaa. betol sangat kak! ILOVEYOU lah! haha ;)

nollyfyenee said...

hahaha...ini fakta tak tipu.

Vanilla Hidayu said...

hahaha... saya suka bca entry awak.. :)

Cik Fatin Shukri said...

perempuan memang sensitif :'(
http://cikfatinshukri.blogspot.com/p/baru-nak-mula-tulis-novel-yang-dah-lame.html ... jom bace .. jom bace ..

♥ Cik Zack's ♥ said...

Hati pmpuan sgt suci. tp lelaki durjana je yg sllu lukakan T_T huhu sgt sukaa entry nI :)

Asnisha Binti Samsudin said...

Yeahhh , betul tu kakkkk :D

Norayu Yusof said...

saya baca entry awak terbaik ~

Hasbullah Hamzah said...

hahahahha....tertarik ngn over thinking 2...lagi bagus klu pompuan x wat kesimpulan sndri dlm sesuatu hal yg x pasti....kt cn dh menunjukkan kelemahan perempuan....so sblm wat keputusan...pk btl2..siasat btl2...ni utk kebaikan sndri ok...yg bwh2 2 kepada yg kaki pompuan 2 suda2 la...dan pompuan plk jgn mudah cair sgt ngn ayat lalaki mcm 2...tgk dlu lelaki 2 mcm mn...ok...entry yg menarik...

kurtjagung said...

ada pengalaman ke? tp x smue laki cm2=) tp ade tol jgak pe awk ckp

Phat said...

diam2 ubi berisi

nollyfyenee said...

ini semua true story brdsrkn pengalaman..^_^

AL AZRUL said...

perempuan diam ni, something misteri.. ;)