Followers

Friday, 23 December 2011

Everybody hurts,Aku takut nak move on



Aku benci aku diam,aku tak suka aku diam walaupun ko classmates aku.Sebab memang aku pendiam dalam mulut aku bnyak emas..haha.Bersyukurlah aku boleh bercakap dengan kau,boleh reply msej kau.Kalau aku bercakap ngn kau tu,makna ya aku cuba untuk jadi profesional.Aku tak nak "kawan-kawan" aku brain wash aku lagi.Kalau selama ni aku brain wash orang lain,ingat tak ada orang nak brain wash aku gak ke?Aku kna lagi teruk kot.Aku ni jenis bukan senang-senang nak cakap ngn orang sembarangan main bedal je.Aku tak peramah.Aku sombong.Aku garang.Aku tak open,aku ni keras.Sume orang takut  ngan aku..Junior2 takut ngn aku termasuk lelaki2.Aku ni garang sangat eh?Aku kasar maybe ada sebab okeyh bukan saja2.Kalau aku lmbut nanti aku lemah balik.Silap2 haribulan nanti hati terpaut lagi.

Bukan sume orang kenal aku pun.Aku pun tak kenal hati budi semua orang sangat.Sorry la aku memang tak pandai nak berlakon buat drama sedih-sedih.Kalau aku sedih,aku memang sedih..kalau aku jahat memang aku jahat.Kalau aku maki-maki itu memang aku.Aku memang maki-maki ikut orang dan ikut waktu.Lebih2 lagi lelaki yang tak respect aku dan anggap harga diri aku murah.Aku tak kata harga diri aku mahal bagai..tapi respect je la aku.Susah sangat ke?Prinsip aku senang je,aku lebih suka sendiri janji aku tak sakitkan hati orang.Bila aku sendiri orang marah.Bila aku try nak rapat ngan orang,orang marah.So,ape yang terbaik untuk aku?

Aku bukan jenis nak cakap pun.Maybe aku express kat blog or status facebook je.Gedik gila kan?aku tak kutuk tapi perli sikit je..hehe.Kalau aku cakap,takut mulut aku terover.Terlajak perahu senang undur.Terlajak mulut susah kot nak undur.Bila kawan kawan minta aku tgur kawan aku ni.Aku tak boleh nak tegur.Bukan tak boleh tegur,tapi tak ada kekuatan lagi.Aku tak boleh nak tgur sebab aku pun bukan nya baik sangat pun.Kadang-kadang aku serba salah gak.

Orang senang cakap "Patah tumbuh hilang berganti"..tapi in case macam mane kalau lom patah dah tumbuh..dan belum hilang dah berganti?sungguh cepat kan?Tapi aku juga tak pernah move on.Aku takut nak move on.Aku still terhenti di sini..tapi sometimes aku masuk  gak gear reverse ingat kenangan2 silam..

8 comments:

mybabybushuk said...

Huh ,panjang entry .walauapepon. sabar key .

anielurve said...

life is to move on...think of much better thing to happen next....byk bersabrr..n fikir positif...everything going to be fine if we think positif

Karbon Kopie said...

takpe, tu semua pengajaran. kita kena berani move on. masih byk pilihan. hidup kita ni mmg mcm2 cerita. sbb dgn mcm2 cerita tu lah yg jadikan kita lebih baik. :)

wanie said...

move on dear..!!! chaiyokk....
KEGILAAN TUDUNG DIAN PELANGI!!
MARIMARI !
TENGOK SINI!
http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/kegilaan-tudung-dian-pelangi.html

Fisit Me said...

Keep Move On.... Hilangkan ragu

yusuf sukandar said...

keep smile

liyana said...

apa-apa pun, jangan terlalu dengar ape org kata kalau tu semua bersifat negatif..

kita yang nak mengharungi hidup kita, bukan diorang~

Shuhaida Subri said...

I need a miracle too