Followers

Sunday, 13 November 2011

Kisah lalu part 2

Pas2 time SPM pula aku selalu sakit pinggang.Tapi aku tak ambil peduli pun.Maybe sakit buah pinggang..aku pendam je.Selalu sakit dada,nafas sesak,batuk tak pernah berhenti-henti,tak boleh ada kat tempat sesak sampai lah sekarang,cepat penat n memang kuat tido
lg2 kalau pas makan ubat mmg ngantuk.Ada gak beberapa kali kalau aku lmbat amik treatment aku dah bye bye dah..huhu cuak owh aku pernah rasa aku hidup semula.Sebab time tu muka aku dah pucat,nafas up down,nadi aku pun dah lemah,badan aku pun dah biru2..memang btul2 nak bye bye dah time tu.huhu..Aku nak jawab spm pun nasib baik tak jawab dalam wad.Tapi aku stress gak bila sakit datang time jawab paper..rasa nak menangis je..huhu memang tak fokus larh.Family pun tgah bergolak..huhu.

Aku tak pernah rasa aku kekurangan,cuma aku berbeza.Rasa macam cacat walaupun tak ada orang yang nak jujur ngn aku maybe nak jaga hati aku kot.Sebab kekadang bila aku tgok kat cermin btul la body aku nmpak weird tak macam orang lain.Aku try nak tutup kecacatan tu.Tapi aku tak boleh nak tutup tak kan nak pakai baju besar yang labuh tu?kadang2 bila pakai baju rasa hodoh benar..hah lntak la tu sume lorh..aku try nak jalan biasa dengan straight tapi tak boleh.Time PJK aku tak boleh buat jangkauan melunjur,bumping memang sakit giler..kalau nak lari tu pun slow je..tak boleh lari laju pasal terbatas..huhu

Pas2 bila period sakit belakang makin menjadi-jadi.Aku ingat normal la tu orang kna PMS pun ada yang kena sakit belakang ni.Oleh kerana selalu sangat sakit belakang aku dah makin tak kesah dah.Nak bgtau parents macam tak perlu je kan?penah aku period sampai lesu dan tak larat.Pernah sekali tu aku dapat heavy flow period padahal time tu hari first.Aku kena time tu kat PTPL Shah Alam ada lawatan...huhu memang malu la habis kain aku kena sampaikan aku tak larat muka pucat owh..pas2 paling best aku dapat makanan yang sedap2..haha sebab ingat aku anak cikgu..haha best giler tapi tak bermaya la nasib baik tak pengsan..huhu period dengan sakit belakang memang sakit giler giler la tak boleh tidur.kna tidur duduk takpun meniarap..huhu.Kadang2 tu smpai berbulan-bulan tak datang period,tersekat2 la.Kadang2 tu risau gak pas2 okey je..hehe macam memalukan plak tapi ni cite btul..tak ada istilah malu dah..haha

Bila kat campus pula..huhu memang seksa la kalau nak naik tangga bila lif penuh..huhu kadang2 tu dengan cuaca tak elok lagi..bila hujan je mula la tak tahan.Pas2 bila kelas habis lambat balik malam..selalu la gak balik lmbat padahal aku tahu aku tak boleh mandi malam.Bila jawab exam kat hall perghh sejuk gile makin sakit la tapi tahan je la..huhu.tapi kadang2 bila tak tahan tu aku nangis gak la...aku dah tak peduli dah..ko nak pandang ko pandang lah..haha whatever.Kadang2 tu bila sakit hati menangis dalam hati je..rasa nak lempang2 n bunuh org pun ada..





Aku memang tak boleh terusik emosi..kalau terusik sikit aku down..mula la hilang keyakinan..rasa macam orang perbodohkan aku je..sakit sangat hati time tu..Tapi sebenarnya aku je la yang bodoh bongok mata buta agak nya macam sial la aku ni..huhu tapi satu je yang aku sure aku boleh bertahan malam tu.Selalu nya bila aku dah nangis teruk,marah2,terjerit-jerit..aku memang dah tak mampu bertahan dah..tapi malam tu aku ok je macam tak pcaya owh..yang sakit cuma hati aku je..pelik tak?pelik owh..Maybe sebab first time aku marah kat orang kot..hahaha terbaik^_^

P/S:Hanya ilmu sahaja yang dapat menjadi bekal bagi menutup segala kekurangan aku..huhu
-Sigadis Amnesia92..lalalala salam muhibbah^_^




1 comment:

yad'z said...

take care k... jangan difikir yang diri kita ada kekurangan.. juz fikirkan perbezaan kita tu yang buat kita lebih hebat dari orang lain.. dapat bertahan dan melawan sakit, bukan kah kita kuat?

#saya pn ada masalah tulang belakang. =)