Followers

Tuesday, 15 November 2011

Berubah itu pasti...




Salam,salah ke aku nak berubah?kan aku dah cakap aku nak berubah..so ape nye lagi..tapi aku tak pasti aku betul-betul kan maksud kan nya..Entah aku konfius ngn diri aku sndiri.Aku konfius ngn org lain gak...tapi setiap org pasti akan berubah kan?itu adalah cycle...

Hmm so aku bagi harapan kat orang ke?bila aku cakap nnti la dulu kita bincang lpas hbis study..itu pun bagi harapan ke?siyes aku tak pnah sdar dalam diam.Sebab bagi aku,aku ingat bagi harapan ni macam llki guna ayat2 mggoda,konon nak tackle la kan?aku tak rasa aku bagi harapan kat orang sbb aku tak kan mlyan llki sejauh mungkin still ada batas kot..

Aku tak faham la..bila aku menangis org kata tak guna menangis untuk seorang llki..llki lain bersepah cuma tak nmpak dpan mata je..huhu..pas2 ada yang cakap aku ni bodoh..tp betul la ego aku dah jatuh gila..ingat aku suka2 ke nak nangis depan llki tu?ingat aku suka ke?kan aku dah rancang dan aku dah lama tahu tapi aku try amik masa untuk bersabar..tapi entah nape emosi aku diluar kawalan..aku sndiri tak ingat ape yang aku perkatakan..


Tapi memang betul kan bila kita nak brubah ada orang yang suka.ada gak yang tak suka..btul ke hidup ni nak membalas je ape orang buat kat kita?nape kita ni tak pnah nak puas..klu dia buat perangai longkang kita pun nak buat prangai longkang?berbaloi ke kita buat sume tu ek?kadang-kadang aku confius..ermm ye stiap orang ada alasan untuk berubah..tapi cukup ke dengan satu alasan je?alasan yang selanjutnya apa aku tak tahu la kan..

Tapi aku tetap tak setuju ngn alasan tu..boleh pakai ke alasan seorng llki konon-konon nya nak brubah sebab tak nak tgok air mata pmpuan?nape berhantu ke?nape takut?tak pnah tgok orang nangis?Bila berdepan dengan llki msti la minta pendapat llki kan?bila aku tnya btul llki paling lemah apabila melihat air mata..is it true or rekaan semata-mata?tapi tak kan dia nak tipu aku kan..dia pnasihat aku.^_^
Klu btul aku terima la alasan tu tapi yang aku tak boleh trima nape snyap je?kesenyapan seseorang tu la yg buat aku bingung..

Aku sedih..tahu nape aku sedih sebab senyap nya..dia bagi alasan tapi melalui orang lain..tapi ada elok nya juga kan daripada dua-dua pihak nak bersuara makin rumit la jadi nya kan?huhu tapi aku dah bagi peluang untuk bela diri kot..hmm bila aku bertnya kat llki lain..macam2 jawapan aku dapat..ada respon yang positif ada respon yang negatif...

Hmmm entah la mugkin dia nak jaga hati aku..tapi aku dah tak minta jaga hati aku time tu..sebab hati aku time tu dah hancur..sepatut nya kalau nak jaga hati aku set dalam minda jaga hati aku start dari awal-awal knal lagi kan?Apabila seseorang llki ada masalah,dia mmg kelihatan santai je tapi sebenar nya bukan dia rilex tapi tgah try untuk btulkan keadaan..kalau llki tu ada masalah dia akan senyap..try la untuk hampiri die..huhu kalau dah hampiri dah tanya tak nak jawab juga..itu bukan salah aku lagikan?aku dah try untuk faham...

Ada yang cakap llki macam tu tak berani hadapi kenyataan,pengecut..errmm nolly nak ke kalau ada llki yang d%^&S???huhu aku tergamam aku tak sangka sampai ke situ..ermm aku pun tak nak kalau macam tu..so macam2 kan orang fikir..aku tak sanggup dah kadang-kadang..aku tewas ngn emosi aku sndiri..aku tewas dalam drama ni..aku nak tarik diri dari sandiwara ini..aku tak larat dah..minta maaf sangat-sangat smpai bila-bila pun aku tak kan faham kalau macam ni..biar la sume nya berlalu bagai air yang mengalir..ermm aku tak nak orang panggil dia pengecut n yang sewaktu dengan nya..bila aku back up kata aku ni dah la bodoh..pas2 diperbodoh-bodohkan plak tu..hmmm aku rasa macam aku ni tak guna bila orang label aku macam tu

Salah ke aku nak back up..aku just takut salah menilai orang sebab aku yakin setiap orang ada reason tersendiri atas perlakuan nya..aku tak nak jadi pmpuan kejam tahu nak fikir sakit hati sendiri je tak nak fikir sakit hati orang lain..aku tak sempurna ada gak buat salah sana sini..aku memang tak layak untuk minta orang berubah..nape aku minta orang untuk berubah?aku ni sape?lepas aku minta orang berubah aku pun nak berubah gak..macam tu ke jalan cerita nya?pesal la complicated sangat..huhu..ok yang penting "jangan pernah berubah"..jom nyanyi..keh keh keh



8 comments:

Ku Azhar said...

ok2...first skali...sabo!!! sabo!!!! hehehe....

secondnye..panjangnye tulis!!! T_T...tp ku baca abis...kih3...

yg thirdnya...as long you happy,buat la ape yg rasa terbaik... :) hehehe

dh,ku dh bg pandangan ku :) hehehe

nollyfyenee said...

hahaha tak pedas pun Ku..tak payah minum air..tp Ku yg kna minum air sebab panjang sangat..haha

sOnatA sALjU said...

yup betul tu ! perubahan itu penting n perlu bagi setiap org . mybe kita selalu telepas pandang n xsedar ape yg kita lakukan . n bila dh kena pd dri snediri baru kita rasa kehilangan nye . huk2 ! sbb pernah jgk rasa mcm cik nolly rasa . tapi pe2 pon smua tu pgjran bg kita . yg penting niat kita untuk berubah itu n perubahan yg harus dilakukan even sukar utk diubah . all the best ! yeahh !

Hilmi Razali said...

biaselah tuh....kebenaran itu kdang2 nya pahit.... tp lama2 dia akan jadi manis

smilenajah93 said...

katakan yang benar walaupun pahit ! chill yea :)

Amar Za'im said...

Kalau nak ikut cakap2 orang, memang sampai kiamat kita tak kan berubah. berubah untuk diri sendiri bukan untuk org lain. :)

Gary Asip said...

memang kita selalu berubah untuk orang lain. tapi berubah untuk orang lain ni selalunya sekejap je.. hhmm...

azuha rahimi said...

be urself fren...:D
jodoh maut ditangan tuhan...

dan fakta lelaki x boleh keseorangan....:E