Followers

Saturday, 29 October 2011

Suratan


Rintik hujan menyaingi
Airmata yang berderai
Ku menangisi bersemadi percintaan
Tiada kesetiaan
Hanyalah permainan
Jalinan ikatan
Kau dan aku bersulam kepuraanmu
Tiada kebenaran
Hanyalah kepalsuan
Ku hanya dibuai
Pendustaan yang telah kau lakar indah
Perpisahan melenyapkan
Tiap ruang bahagia
Tiada kesetiaan
Hanyalah permainan
Jalinan ikatan
Kau dan aku bersulam kepuraanmu
Tiada kebenaran
Hanyalah kepalsuan
Ku hanya dibuai
Pendustaan yang telah kau lakar indah
Aku lemas dihanyutkan
Pusar deras hingga ke dasar
Yang gelap tanpa cahaya pengharapan
Dengan hati pedih serta tubuh letih

Segala derita kubawa berlari
Tanpa kumengerti apa salah diri
Mengapa derita selalu menghantui

Apakah ini semua yang dikatakan suratan
Ketetapan dari Tuhan
Yang tak dapat dielakkan
Apabila ini semua hanya suatu cobaan
Kumohon pada-Mu Tuhan
Berikanlah kekuatan
Agar mampu ku menanggung beban
Agar jangan ku tersesat jalan

Dengan hati pedih serta tubuh letih
Segala derita kubawa berlari

Apa pun bentuk musibah yang terjadi di dunia
Tidak akan didatangkan
Tanpa suatu alasan
Tentang musibah yang datang mungkin hanyalah cobaan
Atau mungkin peringatan
Semoga bukan hukuman
Namun apa pun juga alasan
Bersabarlah dan tingkatkan iman

Tetapkanlah langkah, lapangkanlah dada
Mantapkanlah arah di dalam aqidah

P/S:be strong!!!

5 comments:

fathiahRAIHANA said...

Assalamualaikum :)
baru taw ye pasal scoliosis ? saya mula2 dlu pun segan jugak, hihi. tapi makin lama, makin ramai pulak yg suggest suruh share psal ni. takpa. kita ni special ^^ salam kenal ye!

nollyfyenee said...

yup..baru je tahu..mula2 tak dapat nak accept..malu nak berdepan ngn sume org.Skang ni hnya mampu training n therapi je..huhu tp still sedar ramai lg yg teruk kat luar sana

Aisya Humaira said...

assalamualaikum,.
nolly, kalo nk tau..sy ni dah 2 tahun dah kene bedah sbb scoliosis.. slagi blh terapi, terapi la..jgn smpai kene bdah.. kalo dh kene bedah nnti, x ley nk lasak2..sdih tau..
hopefully, cepat baik.. ^_^

nollyfyenee said...

wasalam..aisya humaira huhu kuat nya awak jalani operation tu..hmm tu la err tapi kalau dah organ dah terhimpit mmg kna bedah la kan?lagipun kos nya tinggi..lgpun sy baru tahu walaupun dah almost 4 years..

Anonymous said...

belajar banyak