Followers

Wednesday, 26 October 2011

Orang Korea mari

Alkisah...aku tak tahu nak start camne..tapi yang aku tahu aku nak cite pasal orang korea...lalala..ehem kalau orang korea tak fasih cakap bahasa melayu aku tak heran sangat pun..eh cop2 bahasa melayu ke bahasa malaysia?dari dulu aku confius..(N__N)
Bnyak gak orang korea speaking ngn aku tanya aku student ke stdy katne n macam2 lagi la..last2 dia minta no fon aku nanti senang nak order..die sebut nama aku Lolly..hahaha..pas2 paling tak boleh blar die cakap mata n kening aku nice..braces pun nice..lalala..haha tak boleh blar dodol..ok fine orang korea tak pernah jumpa orang malay kot..T__T



Orang korea
Nampak tak glove die?yg pmpuan tu cakap bahasa korea je..T_T
Itu dia kereta org korea tu..

Tau tak dia sebut "expensive" aku dengar macam bunyi nye memang ke laut habis la..dia sbut "cut" pun ke laut je bunyi nye..yang ok bunyi nya bila dia sebut "open"..hahaha awesome giler korea ni..haishh masak-masak..payah nak layan first die cakap ngn pak su aku ni nak durian 30 kg so total sume RM210 la kan..pas2 dia cakap mahal dia nak bayar jumlah RM180 je..pas2 paksu aku cakap mane boleh macam tu..dah banyak sangat lari tu..pening gak sebab english dia...
So,pak su aku suh aku cakap ngn dia plak..last2 aku cakap ok fine dia nak bayar RM180 kita bagi la durian mgikut duit tu kan?pas2 dia tak nak juga berkeras juga nak 30 kg..mak aiii..last2 terpaksa la juga bagi so kira total durian sekilo jadi RM6 je la kan...takpe maybe lain kali ada rezeki walaupun ke laut beza nya tu...orang korea ni kalau dari tadi aku boleh faham ape yang dia cakap kan senang..pas2 dia nak tambah lagi RM6 kg..so total jadinya 180 tambah ngan 40 total jadi RM220 la kan..last2 sekali boleh pulak die cakap nak bayar RM200 je..ok la fine!!!..dah rezeki dia..

P/S: Aku tak pandai Grammar tapi bila ada chance speak ngn org Korea BEST pula..haha kelako benor bpe kali aku suh korea tu repeat again..kah kah kah!!!..telinga aku tak dpat loading ape yg dia ckp.
P/S:Nak blaja cakap korea la pulak..haha


No comments: