Followers

Friday, 28 October 2011

Jangan salahkan


Dah guris luka luka kat hati mama atas kedegilan aku..bnyak sangat luka dah kat hati mama.Sebelum tu aku nak ucapkan welcome dugaan,welcome realiti hidup,bye kebahagiaan,bye senyuman bye bahagia nya perasaan...

"Mama dah tak faham ngn cara kakak berfikir sekarang ni..ape masalah kakak sebenarnye?mama sanggup buat apa aja untuk kakak asalkan kakak sihat...mama akan cuba ikhtiar..tapi kalau macam ni,suka hati la..mama dah penat."

Air mata aku dah start gugur begitu deras...owh Tuhan aku menangis lagi..bila aku nak stop jatuhkan air mata?cukup lah malam tu..so sekarang ni mama tak sayang aku mama dah benci aku ke?aku sedih mama cakap mama dah penat...Nape aku harus nangis?sedar tak air mata aku tu dah buat orang berubah..tapi jangan salahkan air mata aku untuk berubah..kalau nak berubah,berubah lah janji itu yang terbaik..AKU TAKUT..TOLONG JANGAN SALAHKAN AIR MATA TU!!!..Jadi lah sepertimana yang aku kenal kamu dulu...or mungkin aku salah mnilai kamu..entah2 kamu memang macam tu dari dulu...

"Kalau nak pergi kerja kat luar tak payah datang study"..hmmm time tu kan air mata aku nak gugur tapi aku tahan je tapi jantung aku dengar sakit giler..aku tahu jantung aku tengah sakit time tu..tapi kang aku tachink lebih-lebih tak berkat ilmu yang aku dapat.. 

Tak ma..akak tak salahkan mama kalau mama dah penat nak selamatkan  kakak.Lagipun kita tak kan dapat kumpul duit sebanyak tu..duit braces RM3k tu pun cukup lah duit ptptn lagi,ermm mane nak cilok duit beribu-ribu?Memang patut mama cakap macam tu..maafkan akak ma..aku ingat lagi kejadian time sebelum final time aku tak datang kelas..aku tak nak ingat tapi kat situ lah aku paling sedih..sampaikan aku merengek-rengek macam budak kecik dalam pelukan seorang ibu..

Lepas tu aku cakap sume orang tinggalkan aku sume orang pergi dari sisi aku..tak pernah ada yang setia ngn aku..macam2 la.Aku cakap macam tu sebab aku dah bnyak kehilangan n aku mula rasa orang yang dekat ngn aku akan dapat sial aku..contohnya sblum aku g msu,aku kehilangan n kehilangan..tak lama lpas tu aku rapat ngn dia..takde la rapat mana pun n then kakak dia meninggal..n then time aku nak balik ngn dia malam tu..nasib baik aku tak jadi balik..besok nya kete dia accident...nampak tak?lelaki yang dekat ngn aku akan dapat malang je...kolot kan cara aku berfikir macam dah takda pgangan akidah dah..

Hnya mama mampu tenangkan n kurangkan beban fikiran aku..time tu aku gores hati mama lagi hnya kerana seorang lelaki..see,aku sanggup cakap macam tu kat mama aku sndiri sebabkan orang lain..aku memang anak derhaka...entah kenapa aku naik angin

Aku naik angin sebab mama tnya pasal budak tu..aku cakap ngn mama jangan sebut pasal budak tu lagi boleh tak?aku tension sangat mama asyik tnya budak tu je..kirim salam la..aku rasa mama sayang dia drpada aku..mama nak bela dia drpda bela aku..see,cara aku berfikir..umur matured tapi cara aku berfikir still macam budak2 lagi..ternyata cara orang dewasa berfikir ngn cara orang muda berfikir berbeza...kalau orang muda fikir alah nolly dia dah buat taik ngn ko..ko still nak respect dia ke?jangan fikir pasal dia dah..huhu pening owh aku nak decide time tu...

Kesimpulan nya,first time even aku dah ceritakan sume bnda kat mak aku,tapi mak aku jnis tak ada nak masuk campur hal anak-anak dia..ok ko dah buat anak aku,aku bnci ko..tak,mak aku bukan cepat menggelabah tak tentu pasal..

Sebalik nya ape?macam bagi support ade la..hairan bin ajaib betul..bila aku balik umah je mak aku akan tnya macam mane aku ngn dia?entah kenapa mak aku prihatin bagai..ye la keadaan emosi aku tak bpe stabil mane nak fikir hati yang sakit lagi n lain-lain sakit lagi...bila aku diam je,kak..akak tak boleh macam tu kena berkawan ok jaga hati orang..jangan macam tu jangan tipu diri untuk orang lain..hahaha macam ape kan?aku buat mak aku terasa sebab lelaki..berbaloi tak?

P/S:Biar orang sakiti kita tapi jangan pernah sekalipun sakiti orang...^_^
P/S:Mungkin aku tak berpeluang untuk mencintai n dicintai kot..aku confius nak pentingkan orang yg kita syg or org yg syg kat kita sbnrnya?
P/S:Mama n papa sumber kekuatan n ketabahan aku..be a strong girl rite?bila aku ingat papa aku akan pegang n tak lepaskan jam ni even time exam pun..tapi aku pnah lpaskan juga..aku prnah gantikan..sorry pa akak lbihkn mncari sdikit kasih-syg org lain...tapi tu hanya kepalsuan..memang awesome la..^_^




2 comments:

iz13 said...

Tak ada seorang ibu pun yang sanggup sakitkan anak sendiri, tapi kita sebagai anak kadang-kadang terlebih bicara. Biasalah muda remaja, tapi itu bukan alasannya. Minta maaf sahaja yang boleh memperbetulkannya.
hit me back k...

pulsowanie said...

mak awk sbnrnya nak jadi kwn awk bkn skdr mak tpi mak campur kwn...
awk kena faham tu...umur awk dah mcm tu sllunya mak akn bertukar mnjdi kwn..tu realiti..awk kna trima..kwnlah dgn mak awk.. sy nak mnangis bca entry awk...sdih

sambut Maulidur Rasul sana sini tapi bila Valentine Day berkepit dengan pakwemakwe sana sini..apekebende?
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/02/sambut-maulidur-rasul-tapi-sambut.html