Followers

Sunday, 5 June 2011

Ma..i'M Sorry...

Aku still tak boleh nak lelapkan mata...
Ye ari ni aku dah wat dosa ngan mak aku lagi
Aku dah mengguris hati dan perasaan beliau
Aku tak terniat pun  ekceli
Ye la aku tetiba je tercakap aq bosan cuti ni.Jom la gi mana-mana ke.Tgok orang lain.
Ye,bunyi nye macam aku jeles.Aku memang jeles ngan orang lain pun.
Sebab aku tak penah dapat..Cuti gi rehatkan diri.Tapi kitorang?
Hmmm.Duit duit duit dan duit...
Ye memang aku tak payah nak risau pasal duit..
Tempat kediaman pun dah kira okey
Tapi aq rasa kosong je..tak ada makna pape nye pun
Bukan aku tak bersyukur.Aku bersyukur sangat-sangat
Pastu mula mak  aku bising..
Pastu cakap aku anak bla bla bla bla bla bla...
Bukan aku tak ikhlas ke ape ke nak buat something
Cuma aku rasa aku nak bebas macam burung


Tu aje.Salah ke?Dada aku rasa sesak dan jadi sempit seketika..
Pastu bila aku cakap ayat "bebas"..mula la mak aku fikir bukan-bukan
Berleter je beliau.Sakit je telinga dengar
Tapi nak wat camne aku tahu tu sume untuk kebaikan aku jugak
Aku kan anak pmpuan,sulung lagi tu dan harus jadi contoh kat adik-adik aku
Aku faham sume tu.Bukan aku tak faham
Ermm ntah la..kekadang bila aku cakap something je
Mak aku fikir bukan-bukan..
Kalau aku anak tak guna or derhaka...
Siyes aku tak kan balik la umah ni
Baik aku duk je senyap-senyap kat s.a,off handset sume
Hmm kang tak pasal-pasal ada gak yang pergi wat laporan polis plak kang
Lagipun aku tak nak la malu kan sesiapa
Tapi jangan cabar aku.
Bila aku dah tak boleh berfikir dengan rasional or aku berjauh hati...
Tak mustahil aku tak kan wat something yang dahsyat kan?
Mak aku sendiri cakap aku keras kepala kan?
Sebab tu aku terasa..lagi-lagi bila mak aku cakap patut la tak ada lelaki pun nak
Demi tuhan,dah nama statement tu kuar dari mulut mak aku sendiri
So,aku kecik haty..patutnya mak aku sokong aku
Kekadang aku rasa macam kena sindir pun ada gak
Errmm ye aku tahu mak aku risau
Takut anak die tak "laku"
Ni sume pasal dah ramai sangat yang terdekat ngan aku dah kawin.
Dan tak lupa juga hasutan orang-orang yang lebih dewasa niyh
Sebab tu aku tak suka pergi kenduri-kenduri ni
Nanti telinga aku rasa panas berapi je
Aku rasa sebab tu la mak aku jadi gelabah semacam..
Adoyaii ingat senang ke nak suh aku kahwin
Buat masa skang ni:


"Aku tak nak kawin".Statement yang wat mak aku kaget
Klu dapat laki okey tak pe,klu wat hidup aku sengsara tak ada guna gak kan
Aku tau mak aku risau ngan statement aku skang ni
Ye la mak aku yang lagi kenal aku dulu daripada orang lain
Tapi betul gak ape yang mak aku cakap
Maksudnya mak aku tak ada la nak suh kawin skang
Tapi kan aku jenis bla bla bla
Memang pun patut mak aku risau
klu aku cari lambat-lambat
Benda penting dalam hidup mesti aku amik masa untuk memikirkannya


 


1 comment:

gigiAriEma said...

moga jumpa dgn calon yg baik. >.<