Followers

Sunday, 5 June 2011

JadI Orang Umah ler Nampaknyer...

Hmmm jadi orang umah lagy aku nampak gaya nye..
Huh suka ar adik aku tu
Mentang-mentang ar aku cuti 2 minggu,mula la buli aku habis-habisan
Gaduh gak la..
gaduh sape yang nak jemur kain,sapu umah,lipat kain,mop lantai,basuh pinggan dan yang sewaktu dengannya.. 
Last-last nanti aku gak yang kena mengalah
lebih baik aku gi pasar or tempat niaga..tak da nya nak kene leter 24 jam..
untung ayah aku jenis senyap.
Malang gak kan jadi anak first ni
wEYH..teramat-amat bosan...
waa penat gak en dah hmpir seminggu aku jadi housewife tak berapa nak jadi ni kan
huh jakun dan janggal gak
al maklum kat s.a bukan selalu pun aku wat keje umah ni
al maklum madam besar mane ada nak bebel-bebel non stop kat aku
nak bangun kul bape pun suka haty nenek moyang aku je
tapi bila kat umah ni,haram aku leh wat suka haty aku je
kalau tak mula la kene leter berjuta-juta kali
pastu asyik kene banding-banding je ngan orang lain..
kena banding ngan 'anak dara' zaman mak aku dulu la,zaman arwah nenek aku dulu la
haishhh sabor je la dengar...
Paling hot aku kena bantai pasal isu masak-memasak ni la..
Amboi bila dah besar panjang bukan main liat lagi kan nak masuk dapur..
Entah-entah dapur pun dah tak kenal dah..
Secara jujur aku memang tak terror masak-masak ni
Kalau mak aku huh memang terror la beliau
Kagum betul aku ngan mak aku ni
Tapi aku ni je yang malas nak beguru ngan mak aku..hahaha
Dulu bukan main lagi time zaman muda-muda bukan main suka agy main masak-masak ni.
Main kahwin2 la..err best gak kan
Tetiba teringat die..budak mata coklat
Lama dah tak jumpa die dalam 6 tahun.."janji tinggal janji"
Ermmm sedih la aku ngan die mane leh kahwin kot..kan sesuku..hahaha.Lawak-lawak..
Aku dah habis baca novel 'Tinggallah Pujaan'..By Mimie Afinie.
Ermm touchink giler sampai aku menangis baca..haha
Indahnye jadi Norain dalam novel ni..
Seandainye aku leh jadi macam die
Dicinta oleh dua orang insan yang begitu baik,setia,dan sejati cintanya..
Norain ni kahwin ngan Norman tetapi dicintai juga oleh Haikal.
Haikal ni memang tak dapat nak lupakan Norain sampai die menutup mata..
"Kal janji akan cintakan Ain samapai bila-bila,sampai Kal menutup mata"
Huh..masih ada lagi ke cinta yang tulus ikhlas macam ni kat dunia ni..
Siyes bnyak gak part-part yang meruntun hati aku..


#Lagi dua novel lagi tengah menanti aku...yuhuuuu sabar ye sayang..Nanti I datang.
#Tadi breakfast pasal malas nak masak makn je "yong tau fu" mimie semalam.Ermm sedap.Nyum-nyum.
#Tetiba termengidam nak makan daging or ikan salai tak pun nak makan ikan bakar plak dah.Haishh makan je keje...



No comments: