Followers

Saturday, 16 April 2011

Kad Rabbit!!!


Salam..alkisah bermula..hehe xda maknenye..hari ni memang totally bengang dari sHah Alam hinggalah ke CHeras,hULU langAT..HAHAHA!!!..Errr mcm2 la yg aq bengang start from ktm yg rosak,n then orang duk pndang mcm "perogol bersiri" pun ada dlm ktm..ye la sape suh msuk kat coach yg ad bnyak lelaki kan?n then jumpa plak polis yg agak "sengal2 ubi"..huh xfaham la..polis pun perangai mcm ape ntah...n then aq try r wat muka poyo n muka matured aq niyh dengan harapan xda la orang nak kacau aq kan?tp hampheh j..haha orang yang patut aq panggil "ayah" pun merenyam macam "ulat bulu naik daun"..eeeiiii geli n seram plak aq..plizZZZ la

Paling bengang time turun kat jusco,maluri la..huh gler pnat tunggu bas dengan cuaca panas teriknye lagi..err paling xboleh blar aq smpai umah dalam kul 4 lbih mcm 2..ni sume pasal system baru bas rapid yang mmperknalkan "kad rabbit" ni la..errrr dh dua buah bas aq terlepas pasal pemandu bas tu kata xda kad xleh naik kna tunggu bas rapid yang boleh byar tunai la plak..nsib bek la aq ada kwan yang kesnya sama ngn aq..huh tunggu la mcm orang bodoh n mcm tunggul kat situ..

Last2 skali akhirnya,aq naik gak bas yang ketiga ni..nsib bek la pak cik bas ni baik..xmcm pakcik bas yg sebelum td..dorang bukan xbek,cuma dorang bad mood ngn bangla2 niyh yang xfham bhasa so dengan2 aq skali xda chance nak  tnya kat mana nak beli kad tu..haha klu x dh lama dh aq smpai umah tau..thanx pak cik bas rapid sebab memberi "information".

Aq tgok mmg ramai lagi yg malas  nak guna system kad ni sebab xfham..hehe..ala kad ni mcm kad "top-up" korang juga la..sama je..aq pun malas nk guna kad2 ni..ye la bukan tiap2 hari nek bas kan?errm akhirnye terpaksa gak la beli klu x,xblik la aq jawabnye...Kad ni comell pinky2 gitu..so xda la lepas ni tiket2 bas yang wat sampah tu je kan..agak senang la just "Touch" je tp impak die bas akan gerak lmbat la skit ye la ad yang nak "reload" dorang punye top up la..beratur nak scan la..beratur nak beli kad la..huh,tp still ok la xpyah la nak terkial-kial cari duit kecik kat dalam purse kan?ouwh yeah!!! 
Jom2 ramai2 guna kad tu untuk memudahkan pemandu2 bas..xkesian ke kat dorang???

Informationnye:
kad ni kna bit! Sekali masuk.Then bit! Sekali keluar!Bit Bit Kad Rabbit..hehe actually korang leh baca kad "kad rabbit" korang tuh..xkesah la nak top-up bape RM5 ke RM10 ke janji balance msti kna ada RM3 baru boleh JALAN tau..klu ad just RM2.80 nmpak gayanya korang kna top-up la..
Attention:kad ni bukan kad top up nak bergayut ngn pakwe or makwe  24 jam ye!!!

    No comments: