Followers

Sunday, 10 April 2011

DuriAN Owh DurIAN...

Errrmm hari ini aq penat sangat2..ye la dari pagi bz kan!!!..ini pun aq baru balik dari pasar malam Bangi seksyen 16 n then singgah kat bandar sg.long..lepak2 r ngn pekerja ayah aq yg kesemuanya lelaki..tp papepun org tetap panggil aq "lady boss"..huh gelaran tuh memang dari zaman skol rendah aq dapat..errr aq rajin ikut ayah aq niaga kat Klang dekat ngn pasar raya econmart dulu n masuk pasar dekat bndar tun razak area flat sri sabah tu....errr aq xkisah pun berpanas berhujan..errmm ramai la orang sayang aq sebab rajin ikut ayah..ahaha.thats why la klu letak jari tangan aq niyh dekat muka memang ketara giler la perbezaannye..bnyak giler perbezaan melanin yg dihasilkan..memang hitam macam kuali muka aq niyh ..blushing je..kat pasar orang gelar aq  muka merah2 j blushing2..haha kna buli ngn abang2 kat pasar..at least tension ilang la  gak kan???

Errrm hari ini macam biasa aq jd accountant,kna kira-kira camtu la...huh pning gak nak handle pakcik makcik yang amik buah ngn ayah aq niyh..huh klu skit xpe..tp pening kot nak handle kerenah dorang..PEning LALAT aq diwatnya sampaikan lalat pun pening!!!dh la aq kna jd mata-mata kna pantau pergerakan dorang..ye larh klu dorang mnipu lingkup la bapak aq...errrm dorang niyh bukan boleh pcaya kadang-kadang durian kawin gred A pun dorang leh masukkan kat dalam durian kampung..Durian gred A ni of coz lah lagi mahal dari durian kampung..klu dorang duk pindahkan2 rugi la bapak aq kn?ingat xbnyak modal habis K?ingat durian niyh murah ke amik free j?pakai duit tau nak bli kat Bentong,Pahang tuh..kali ni ayah aq amik kat Pahang,kadang2 kat sg.mati,Johor,Perak,Jelebu n so on la..



Kat pasar plak huh giler penat..errr actually aq dh lama xpegang parang so kekok skit..errr dh lama xpegang durian camtuh j men redah tnpa sebarang protection such as glove,klu aq bnasib bek akan ad la mamat gentleman yang akan tolong pegang kn durian tu n masukkan sndiri dalam beg plastik..ni dikira system layan diri la..haha bile ramai sgt orang terpaksa larh dorang wat sistem layan diri..errm klu x,smpai malam pun xsudah nye..ye la durinye kan tajam..eleh aq niaga watpe nak gedik-gedik pakai glove kan???..errr tp bila terdesak aq pakai gak..ye larh tangan aq tangan pmpuan bukan tangan lelaki yang kasar...aq kna jaga tangan aq..ahahahaa..time bile dh ramai-ramai serbu mmg pning gak pale aq nak layan mane nak kira duit balik lg,mane nak kira timbangan lg..nk layan mak cik ni pak cik tu..kkdang bnyak songeh la..nk yang cantik tp xnk byar mahal..ape daaaaa..nsib bek aq xpnah tersalah balik duit orang lg..klu xmalu..huh bile time boleh kurang harga ke x,aq yang kna wat decision gantikan bapak aq larh..ye larh durian kawin ni mahal..cntohnya macam D24 sekilo dah cecah RM8.00..belum lg musang king raja durian mau cecah berbelas-belas ringgit sekilo.. 
DURIAN  D24




No comments: